Hansapank panustab Venemaa fondis Gazpromi aktsiasse

23. mai 2008, 14:09

Hansapanga Venemaa aktsiafondi fondijuhi
Jelena Fedotova sõnul on panga top-positsioon fondis alati olnud Gazprom, mis on
Venemaa suurima ettevõttena gaasireformist palju kasu.

Hansapanga Venemaa Aktsiafondi fondijuht Jelena Fedotova vastas täna aripaev.ee online-intervjuus lugejate küsimustele. Ühte lugejat huvitas, millist arengusuunda näeb fondijuht Venemaa energiafirmade Sibnefti, Lukoili, Gazpromi jt aktsiatel.

"Nende energiafirmade aktsiate suhtes oleme optimistlikud. Meie top-positsioon fondis on alati olnud Gazprom, mis on Venemaa suurim ettevõte ning saab gaasireformist väga palju kasu. Ülejäänud suured naftaaktsiad on peale viimast rallit ikka veel odavad (keskmine selle aasta P/E on 7.8, võrreldes arenevate turgude naftaaktsiatega 10). Viimased positiivsed uudised maksusüsteemi muudatuste kohta toetavad kindlasti naftaaktsiate liikumist. Märtsikuust alates suurendasime fondi positsioone nafta- ja gaasisektoris," vastas küsimusele fondijuhi Jelena Fedotova.

Loe intervjuud SIIT!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. May 2008, 14:07
Otsi:

Ava täpsem otsing