Julianus Inkasso: Investori tehingu hind viitab inkassoturu potentsiaalile

13. juuni 2008, 14:24

Julianuse Inkasso Agentuur ASi juhatuse
esimees Karl Mitt ütles, et võlakäitlusturu kasvupotentsiaalist annab
märku väga kompetentse investori Investor AB poolt Lindorffi eest
makstud hind, mis võrdus mitmekordse ettevõtte praeguse käibega.

Kommentaariks hiljutisele uudisele Lindorffi suurosaluse ostmise kohta Investor AB poolt ütles Mitt, et ühe strateegilise investori kaasamine ei muuda kindlasti krediidihaldusturge ei Eestis ega ka Skandinaavias, küll aga on märk sektori atraktiivsusest ja kasvupotentsiaalist tulevikus.

"Turgude kasvupotentsiaalist annab märku ka väga kompetentse investori poolt ettevõtte eest makstud hind, mis võrdus mitmekordse ettevõtte praeguse käibega," ütles Mitt.

Praeguse turuolukorra kommentaariks märkis Mitt, et inkassofirmad tegelevad põhiliselt tarbimisest tulenevate võlgade sissenõudmisega ja halbade kinnisvaralaenudega puututakse kokku märkimisväärselt vähem, kinnisvaraga tagatud halbade laenudega tegelevad enamasti pangad ise.

"Kasvutrendis on igat liiki võlgnevused ja saab prognoosida inimeste maksevõime halvenemist seoses palgakasvu pidurdumise ning esmatarbekaupade kallinemisega, seega läheb ilmselgelt raskemaks ka võlgade kättesaamine," märkis Mitt.

Vaatamata võlakäitlusturu prognoositavale kasvule ei näe Mitt kohalike tõsiseltvõetavate konkurentide lisandumist, kuna sisenemisbarjäär on vajalike tehnoloogiainvesteeringute tõttu kõrge, küll aga võib turule lisanduda tegijaid Skandinaaviast. "Samas võtab toimiva teenusettevõtte loomine aastaid ja seega kiireid muutusi siinsel konkurentsitihedal turul oodata pole," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. June 2008, 14:22
Otsi:

Ava täpsem otsing