Rootsi börs: H M aktsia reageeris kasumile hüppega

18. juuni 2008, 13:14

Rootsi börsil tegid järsu hüppe rõivaste
jaemüügiketi H M ning biotehnoloogiafirma BioInvent aktsiate hinnad. Enim
langes meediaseiret teostava ettevõtte Cision aktsia hind.

OMX Stockholm 30 indeks langes kohaliku aja järgi kella 11:32ks 0,5 protsendi võrra, 952,09 punktini, vahendab Bloomberg.

Rootsi nädalaleht Affaersvaerlden teatas anonüümsele allikale viidates, et Electrolux võib saada pakkumise mõjukalt Wallenbergi perekonnalt ja konsultatsiooniettevõttelt EQT Partners. Maailma suuruselt teise seadmetootja aktsia hind kerkis 3,7 protsendi võrra, jõudes 84,75 Rootsi kroonini.

Rõivaste jaemüüja Hennes Mauritzi kasuminumbrid ületasid analüütikute ootusi. Ettevõte teatas lisaks veel riietemüügi suurenemisest eelmisel kuul, kuna poodlejad alustasid suvehooaja riiete ostmisega. Euroopa suuruselt teise rõivaste jaemüüja aktsia hind hüppas tervelt 8 protsenti, makstes 345,5 Rootsi krooni. Tegemist on aktsia hinna järsema hüppega alates 2002. aastast.

Rootsi biotehnoloogiafirma BioInvent International aktsia hind rallis 9,6 protsenti, makstes 28,5 Rootsi krooni. Maailma suurim vähiravimite tootja Roche Holding nõustus maksma 500 miljonit eurot BioInventi ja ThromboGenicsi poolt arendatud vähiravimi õiguste eest.

Meediaseire ettevõtte Cision aktsia hind langes 9,6 protsendi võrra, 18 Rootsi kroonini, kui ettevõtte alandas oma aastast kasumiprognoosi.

Põllumajanduskontserni Trigon Agri aktsia hind oli kohaliku aja järgi kella 11:57ks langenud 0,65 protsendi võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2008, 12:54
Otsi:

Ava täpsem otsing