Lang: riik ei saa volikogude eest tööd ära teha

20. juuni 2008, 14:47

Justiitsminister Rein Lang jäi Narva
linnaametnike kinnisvaraäri kommenteerides lakooniliseks. „Uurimine käib,“ ütles
ta ja lisas, et mis puutub linnavaraga tehtavate tehingute problemaatika
laiemasse konteksti, siis Eesti Põhiseadus annab kohalikele omavalitsustele
laialdase autonoomia.

„Selleks, et omavalitsuse varadega tehtavad tehingud oleksid seaduslikud, otstarbekad ja mõistlikud, valitakse kohalike elanike poolt 4 aastaks vabadel valimistel volikogud. Volikogude eest ei saa riik ja tema õiguskaitseorganid tööd ära teha,“ märkis Lang.

Tänane Äripäev kirjutas, kuidas juba aastaid on Narvas väike sõpruskond ajanud linna varadega segamatult tulusat kinnisvaraäri ning sõlminud linnale kahjulikke rendilepinguid, millest lõikavad kasu linnaametnike lähisugulaste firmad. Eelmisel nädalal peeti abilinnapead Sofja Homjakova 48 tunniks pistisekahtlusega kinni. Sel nädalal otsis kaitsepolitsei läbi puhkusel viibiva abilinnapea kabineti.

Justiitsministeerium teatas, et korruptsioonivastanevõitlus on valitsuse prioriteet ning justiitsministeerium ootab politseilt ja prokuratuurilt tõhusat tegevust korruptsiooni paljastamisel. Vastavalt koalitsioonilepingule on suuremates linnades antud korruptsiooni uurimine kaitsepolitsei pädevusse ning teistes kohtades ootab ministeerium tegevust prefektuuridelt ja keskkriminaalpolitseilt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. June 2008, 16:17
Otsi:

Ava täpsem otsing