Tuumaenergia on tavalisest juba kaks korda odavam

Agnes Ojala 26. juuni 2008, 15:29

Tuumaelektrijaamades toodetud energia
konkurentsivõime on viimase aja hinnatõusude taustal märkimisväärselt
kasvanud.

Neis toodetud elekter maksab Soomes Lappeenranta tehnikaülikoolis läbi viidud uurimuse andmetel 35 eurot (548 krooni) megavatt-tund. Muudest allikatest toodetud elekter aga maksab umbes 60 eurot kWh, teatas uudisteagentuur STT.

Soome uue Olkiluoto tuumajaama hind tõuseb professor Risto Tarjanne ja uurija Aija Kivistö hinnangul umbes 4,4 miljardi euroni. „Tuumaenergia hinna konkurentsivõime on ehituskulude kasvust hoolimata teistest allikatest toodetud energiaga võrreldes paranenud,“ ütles Tarjanne.

Soomes on praegu loomisel kolm uut tuumajaama. Projekte veavad energiafirmad TVO, Fortum ja Fennovoima.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. July 2008, 18:04
Otsi:

Ava täpsem otsing