BÖRS: Vene naftafirmad kosuvad eilsest langusest

02. juuli 2008, 14:05

Rahvusvaheline Energiaagentuur teatas, et
naftavarud ei pruugi suuta nõudlusega sammu pidada. Uudis aitas tõusule Vene
juhtivate naftakompaniide aktsiahinnad.

Vene kauplemissüsteemi RTS indeks tõusis 0,7 protsendi võrra, tasemele 2 259,11 punkti, vahendab Bloomberg.

Toornafta hind kerkis eile New Yorgis teist järjestikust päeva, kui Rahvusvaheline Energiaagentuur (IEA) teatas, et naftavarud ei pruugi rahuldada nõudlust. Teade aitas tõusule Vene naftakompaniide aktsiahinnad. Vene gaasimonopoli Gazpromi naftakompaniist tütarfirma Gazprom Nefti aktsia kallines 1,2 protsendi võrra, 185,61 rublani. Eile langes aktsia hind 2,4 protsenti. Naftafirma Lukoili aktsia hind ronis 1,1 protsenti, 2 269,96 punktini. Vene suurima naftatootja Rosnefti aktsia kallines 1 protsendi võrra, 266,79 rublani. Eelnevatel päevadel on indeks langenud 3,4 protsenti.

Vene väetisetootja Acroni aktsia kallines 1,2 protsendi võrra, 2,865 rublani. Ettevõtte I kvartali puhaskasum kerkis 3,96 miljardi rublani, eelmise aasta näitaja oli 1,3 miljardit rubla. Investeerimispank Troika Dialog pidas tulemusi tugevateks.

Vene söekaevandaja ja metallidega kaupleja Beloni aktsia kallines 3,5 protsenti. Unicredit SpA jätkas ettevõtte katmist "osta" soovitusega ning tõstis aktsia hinnasihti 10 protsendi võrra.

Osaliselt Vene miljardärile Mihhail Prokhovile kuuluva kinnisvarafirma Open Investmentsi aktsia odavnes 2,7 protsendi võrra, 355 dollarini. Investeerimispank Citigroupi alandas aktsia soovituse varasema “osta” pealt “müü” peale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. July 2008, 14:34
Otsi:

Ava täpsem otsing