Minister Palol ülesanded täitmata

08. juuli 2008, 10:52

Riigikantselei 2007. majandusaasta
aruandest võib lugeda, et rahvastikuminister Urve Palo ei saanud ametis oldud
üheksa kuu jooksul hakkama pooltegagi temale pandud ülesannetest.

Näiteks on tulemusega täitmata hinnatud Eesti Vabariigi 90. aastapäeva teadvustamine muukeelsele elanikkonnale, juurde on lisatud, et tegevus lükati aastasse 2008. Kuigi paljud sünnipäevapidustused toimusid juba eelmisel aastal, plaanitakse tutvustada tähtpäeva muukeelsetele alles sellel aastal.

Samuti pole piisavalt tegeletud venekeelses meedias eesti keele õppimise võimaluste ja kodakondsuse keeleeksami tutvustava kampaania korraldamisega, samuti märgib aruanne vajakajäämisi ametnike eesti keele õppe vajaduste seires. Ilmselt sellepärast peabki keeleinspektsioon käima Ida Politseiprefektuuris nuhtlemas rohkem kui sadat politseiametnikku, nagu seisab keeleinspektsiooni kontrolltulemustes nende kodulehel.

Ministril on aruande kohaselt hindamata 2000- 2007 integratsiooniprogrammi lõpptulemused ning 2008- 20011 aastateks koostatav programm on sootuks soiku jäänud. Integratsiooni vallas jäi ette nähtud 14 eesmärgist täitmata kogunisti kümme.

Ka pole minister hakkama saanud Eestit tutvustava infoprogrammiga „Puhka Eestis“, mis oli suunatud muukeelsetele inimestele.

Rahvastikupoliitika neljast eesmärgist suutis Palo täita ühe, pereplaneerimise valdkonna kuuest kavast täielikult ellu viia kolm ning kahest sündimust suurendavast meetmest mitte kumbagi. Viimati mainitu juures seisab märge, et minister lõi programmi “Igale lapsele oma lasteaiakoht” ja see käivitati aasta algusest.

Lisaks täitmata ülesannetele leidub ka mõni üksik osaliselt või täielikult täidetud punkt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. July 2008, 22:53
Otsi:

Ava täpsem otsing