Tallink hulbib börsilaineis põhja ligidal

Mariliis Pinn 15. juuli 2008, 08:54

Homme uut laeva Helsingi-liinile saatev
laevandushiid Tallink vajub börsilainetustes üha sügavamale, olles kaotanud
peaaegu kaks kolmandikku oma parimate päevade väärtusest.

Eile vajus Tallinki aktsia esimest korda kauplemisajaloo jooksul allapoole kümne krooni piiri, lõpetades kauplemispäeva 9,7 krooni tasemel, veel mullu veebruaris ulatus aktsia hind 25,97 kroonini, kirjutas Postimees.

Tallinki aktsia alustas börsil 2005. aasta detsembris 91,06-kroonise avamishinnaga, kuid toonased aktsiad jagati hiljem neljaks, mistõttu võib praeguse aktsia avahinnaks pidada 22,77 krooni.

Nii Hansapanga analüütik Sander Danil kui ka portaali tarkinvestor.ee asutaja Kristjan Lepik rõhutasid aktsia hinda kommenteerides, et suurt rolli selle madalseisus etendavad üldised nigelad meeleolud börsil.

Samas rõhutas Lepik ka Tallinkiga seotud suuri riske nagu ettevõtte märkimisväärne laenukoormus. «Tallink tuli börsile ajal, kui selliseid otsuseid tehti ilma põhjalikuma analüüsita – kaks eelnevat IPOt (aktsiate esmast avalikku pakkumist ehk börsiletulekut – toim) olid olnud edukad,» selgitas Lepik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2008, 08:23
Otsi:

Ava täpsem otsing