Venemaa etteaimamatu käitumine jahutab Eesti majandust

Mariliis Pinn 04. september 2008, 07:43

Kuigi paljude analüütikute ja ettevõtjate
hinnangul on majanduslanguse põhi käes, kinnitas Hansapanga juht Erkki Raasuke
ajalehele Financial Times, et kasvu aeglustumine on veel kaugel ning Venemaa
käitumine lükkab seda nii Eestis kui ka Ida-Euroopas ainult edasi.

Raasukese seisukohtadega on nõus mitmed siinsed analüütikud ja ettevõtjad, samas leidub neidki, kelle hinnangul võib tegemist olla vaid emotsioonide mänguga, mis olukorraga lähemal tutvumisel praktilistele kaalutlustele alla jääb, kirjutas Postimees.

Baltika juhi ja suuromaniku Meelis Milderi sõnul on tõik, et me oma suure naabriga läbi ei saa, alati halb ning seda mõistavad ka võimalikud välisinvestorid. «Riik, mida on palju müüdud kui silda itta, ei saa niisugusest olukorrast mingil juhul võita,» tõdes ta.

SEB Varahalduse juhatuse liikme Sven Kunsingu sõnul on Venemaa käitumises tugev poliitiline sõnum ka Balti riikidele. «Kuigi on raske uskuda mingeid sõjalisi samme NATO liikme vastu, on samamoodi raske uskuda, et uute välisinvestorite huvi meie vastu praeguses olukorras kasvab,» tõdes ta.

Üksnes Venemaa käitumisega ei saa Eesti firmade lähiaastate nõrku tulemusi Kunsingu hinnangul siiski välja vabandada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2008, 07:43
Otsi:

Ava täpsem otsing