ERGO loobub esimese pensionifondihaldurina väljalasketasudest

08. september 2008, 14:42

ERGO Varahalduse AS otsustas loobuda alates
järgmisest aastast esimese fondivalitsejana Eestis II pensionisamba fondide
väljalasketasudest. Samuti muudab ERGO alates 1. jaanuarist seniste II
pensionisamba fondide nimed, teatas ettevõte.

Varasem ERGO madalaima riskiga ERGO Rahulik Pension hakkab kandma nime ERGO Pensionifond 2P1 ehk teise samba pensionifond number üks. Suurema aktsiate osakaaluga ERGO Tuleviku Pension hakkab kandma nime ERGO Pensionifond 2P2 ehk teise samba pensionifond number kaks.

Varahalduse juhatuse esimees Marek Zaceki sõnul suurendab väljalasketasu kaotamine ERGO pensionifondide atraktiivsust pensionikogujate jaoks. „ERGO pensionifondide finantsseis võimaldab meil loobuda väljalasketasudest esimesena turul,” märkis ERGO Varahalduse juhatuse esimees Marek Zacek.

Seni on ERGO väljalasketasud on olnud 3% igakuisest laekumisest fondi. Samas on ERGO haldustasud pensionituru madalaimad: ERGO Pensionifond 2P1 - 0,75% ja ERGO Pensionifond 2P2 - 1,25%.

„ERGO pakub turul kõige madalamate kogukuludega II samba pensionifonde. Et haldustasudel on väga suur mõju pensioni kogusummale, siis oleme just need hoidnud võimalikult madalad. ERGO põhimõte on, et iga meile usaldatud pensionikroonist peab olema kasu eeskätt pensionikogujal,” lausus Marek Zacek.

ERGO Varahalduse AS tegutseb pensioniturul 2002. aastast, omades ligikaudu 3% kohustusliku pensionifondide turust. ERGO pensionifondides on ERGO finantsvõimsus, pikaaegne kindlustuskogemus ühendatud fondihaldur Trigon Capitali investeerimisnõustamise kogemusega. Eestis haldab ERGO Varahaldus üle 16 000 pensionifondikliendi vara. ERGO Varahalduse ASi omanikud on ERGO International AG (46,08%), UAB ERGO Lietuva gyvybés draudimas (24,58%), ERGO Elukindlustuse AS (19,97%) ning ERGO Kindlustuse AS (9,37%).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. November 2008, 15:04
Otsi:

Ava täpsem otsing