EHRL: käibemaksutõus ohustab meie atraktiivsust

Liis Kängsepp 10. september 2008, 11:57

Hotellide ja Restoranide Liidu (EHRL)
hinnangul seab käibemaksu võimalik tõstmine ohtu Eesti kui turismimaa
atraktiivsuse.

„Kui käibemaksumäär tõuseb ja seda eriti ajal, mil majandus ise ei kasva, seab see ohtu Eesti kui turismimaa atraktiivsuse, ohustab investeerimiskliimat ja võib viia tõsiste raskuste või isegi pankrotini mitmed eelkõige Eesti väikeettevõtjatele kuuluvad hotellid,“ lausus EHRLi juhatuse esimees Felix Mägus kirja kommenteerides. „Müügitulude langus ja töökohtade kaotus vähendab nii käibemaksu kui ka tööjõukuludega seotud maksude laekumist“.

(EHRL) saatis täna kirja riigikogu fraktsioonidele ja ministritele, milles kutsus veelkord üles mitte tõstma kehtivat majutusteenuste käibemaksu määra.
Riigikogu ja valitsuse liikmetele saadetud kirjas möönab EHRL, et Euroopa Liidu 27-st liikmesriigist rakendatakse 22-s majutusteenusele alandatud käibemaksumäära, sealhulgas kahekümnes riigis on see 10% või väiksem. EHRLi Juhatuse esimehe Feliks Mäguse sõnul on alandatud maksumääraga riikide hulgas ka Eesti naabrid ning lähimad konkurendid Läti, Leedu, Soome, Rootsi, Norra.

EHRL loodab Mäguse sõnul, et riigikogulased mõtlevad veelkord tõsiselt tagajärgedele, mida võivad maksumuudatused kaasa tuua. „Loodame siiralt, et mõistetakse, et tähtsam kui hetkeliste puudujääkide likvideerimine riigi maksulaekumises, on siiski Eesti usaldusväärne ning stabiilne investeerimiskliima ning riigi suurima ekspordiartikli – turismi – konkurentsis püsimine.“

EHRL on Eesti suurim hotelle ja restorane koondav ühendus, kuhu kuulub 85 liiget.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. September 2008, 12:51
Otsi:

Ava täpsem otsing