Hille Tressum • 30. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Uuring: tarbijad ei tunneta veel elukvaliteedi langust

Kuigi Eesti majandus tervikuna hindavad tarbijad praegu suhteliselt pessimistlikult, siis isiklikku elukvaliteedi osas on tarbijate hinnang endiselt positiivne, selgus uuringufirma Faktum Ariko küsitluse tulemustest.

"Praegu veel inimesed elukvaliteedi langust otseselt ei tunneta, kuid ootused ja viimase aja arengud selles osas on viimasel ajal pigem veidi pessimistlikud," rääkis Faktum Ariko juhatuse liige Kalev Petti ERR uudiste vahendusel.

Uuringu käigus mõõdeti tarbijate üldist majanduslikku optimismi 100punkti skaalal. Septembris oli indeks 45,8 punkti ehk kergelt miinuse pool, kuid pole kvartali jooksul muutunud. Tarbijate hinnang isikliku elukvaliteedi suhtes on jätkuvalt positiivne. Isikliku elukvaliteedi rahulolu indeks kasvas viimase kolme kuuga 61,4 punktilt 63,5 punktile.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt