Putin venelastele: ei maksa dollariks vahetada

22. oktoober 2008, 18:24

Tänases sõnavõtus laitis Venemaa
peaminister Vladimir Putin venelaste käitumist, kes intensiivselt loobuvad
rublades säästudest arvatavalt kindlama vääringu kasuks.

"See on kahtlane asi, sest pole veel teada, mis dollarist saab," ütles Putin RIA Novosti teatel. Peaminister arutas kohtumisel Alfa Banki juhiga raha konverteerimist arvestades seda, et rubla asemele eelistatakse välisvaluutat soetada. Nõudluse kasv välisvaluuta järele on viinud dollarite defitsiidini nii Moskva kui paljude regioonide pankade kassades. Täna tõusis kurss 26,9215 dollarile rubla eest.

Samas sõnavõtus nimetas Putin lubamatuks pankade käitumist, kui saadud riiklike vahendite arvel teenitakse pankadevahelisel rahaturul intressi. Tema sõnul on panga näol sel puhul tegemist mõnel määral mitte kommertspanga, vaid riigi esindajaga, kes peab saadud rahaga edasi tegutsema samadel tingimustel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2008, 20:11
Otsi:

Ava täpsem otsing