ÄP fototoimetus • 26. oktoober 2008 kell 22:00

Hinnad on kukkunud 50 protsenti

Chasan märgib, et tihti on sarnaste projektide vähenenud müügilikviidsuse taga arendajad ise täitmata lubadustega (korralikult on välja ehitamata teed, tänavavalgustus, rajamata haljasalad ja mänguväljakud jne). Samuti ei ole infrastruktuuri üldine areng jõudnud järele arendustegevuse kiirusele ning kõik uusarendused puutuvad kokku lasteaiakohtade vähesuse, kaupluste kauguse ning halva ühistranspordiühendusega.

Tallinna äärelinnas ja kõrghaljastuseta uuselamurajoonides on võrreldes 2007. aasta algusega hinnad langenud ca 20 - 30%, väiksem on olnud langus Tallinna hinnatud, juba väljakujunenud elurajoonides (ca 10 - 20%).

Chasan prognoosis, et paljudes piirkondades on praegu juba kasulikum soetada valmis elamu, kui osta krunt ning tellida sinna ehitus. Hoonestamata kinnistu ostjad, kes soovivad ise ehitada, peavad arvestama suurema omafinantseeringu osaga kui valmis elamu ostjad.

Autor: ÄP

Hetkel kuum