Kadrin Karner • 28. oktoober 2008 kell 22:00

Krimelte plahvatuse kahjud jäävad alla miljoni krooni

"Rivist väljas on kaks tootmisliini ja täpsed kahjud on selgitamisel. Summa suurusjärk jääb alla miljoni krooni," ütles ettevõtte tegevjuht Alar Salum eile kiiresti korraldatud pressikonverentsil. Tema sõnul tootmisliine maha kanda pole vaja.

Plahvatuse põhjused on alles selgitamisel, Salumi sõnul oli tõenäoliselt tegemist tehnilise defektiga. "See oli väike lokaalne plahvatus," võttis Salum juhtumi kokku ning lisas, et plahvatus levis ventilatsioonikambrisse, kus tekkis järelpõlemine. Seda saabus kustutama päästeteenistus. "Kuna meie puhul on tegemist kõrgendatud ohuga, siis reageeris kohe ka päästeteenistus."

Õnnetuses sai põletusi kaks kahekümnendates aastates noormeest. Mõlemad väljusid ruumist omal jalal, nende vigastuste ulatus selgub täna. Salum kinnitas, et vigastused ei olnud eluohtlikud ning kõik Krimelte töötajad on kindlustatud. Kõrvalruumides tööd teinud inimesed viga ei saanud, samuti kinnitas Salum, et majad, inimesed ega keskkond ohus ei olnud.

Plahvatus seiskas tehase töö, liinid plaanitakse taas käivitada täna või homme. Plahvatuse järel lülitati välja elekter, Salumi sõnul profülaktiliselt.

Kindlustussumma suurendamist Salum vajalikuks ei pea ja kõik riskianalüüsid on koos kindlustusettevõttega tema sõnul tehtud. Varem on aripaev.ee kirjutanud, et kohustusliku vastutuskindlustuse lepingu on firma sõlminud If Eesti Kindlustuses 15 miljonile kroonile. OÜ Krimelte on üks kuuest Tallinna kuuest suurõnnetuse ohuga firmast.

Hetkel kuum