Silvia Viidik • 18. november 2008 kell 22:00

Tallink seilab purjede lehvides üle merede

Eilne börsipäev oleks olnud tõeliselt masendav, kui poleks olnud Tallinkit.

Päeva kogukäibeks kujunes natuke üle 41 miljoni krooni, millest lausa pea 90 protsenti ehk 36,5 miljonit krooni moodustasid tehingud laevakompanii aktsiatega.

Aktsia hind langes müdinal pea 8 protsenti ning maandus 5,48 kroonil.

Ettevõte avaldas eile hommikul investoritele suunatud presentatsiooni, mille järgi võiks Tallinkit tõepoolest merede valitsejaks pidada. Ja võib-olla ka mitte väga palju eksides. Oleneb merest...

Lisaks andis Tallink teada, et andis ühe oma laevadest - Superfast IX - pikaajalise prahtimislepingu alusel Kanada riigiosalusega ettevõttele Marine Atlantic Inc ning raudne meriratsu hakkab Saksamaa liini asemel seilama Kanada vetes.

Mõlemad uudised peaksid investoreid rõõmustama - ettevõte on (vähemalt enda hinnangul) tubli ja üks laevadest hakkab kindlamat raha teenima. Aktsiahinna kukkumist vaadates tundub siiski, et aktsionärid päris sama meelt ei olnud ning leidsid hoopis paraja aja olevat, et oma osa müüa.

Kuid see oli vaid eilne päev, tänane võib tulla hoopis suurte rallitamiste ja ülespoole tuiskamiste meeleolus, mis kõiki neid tavalisi eestlaseid, kes "rahvaaktsia" kord ostsid ja pole veel müünud, võiks rõõmsamaks teha.

Hetkel kuum