Riik pole erikoolis vägivallatsemist ohjeldada suutnud

22. november 2008, 13:44

Hoolimata sagedasest kontrollimisest ja
koolijuhi vahetamisest pole õiguskantsleri hinnangul suudetud Puiatu erikoolis
vägivallale piiri panna, kirjutas Sakala.

"Nii kooli töötajate kui õiguskantsleri vastuvõtul käinud õpilaste sõnul on füüsiline ja vaimne vägivald koolis endiselt igapäevased, ehkki õpilaste arv on eelmise õppeaastaga võrreldes oluliselt vähenenud," ütles kolmapäeval koolis järelkontrolli teinud õiguskantsler Indrek Teder.

Mai keskel korraldatud kontrollkäigu järel tunnistas Teder, et nõunike kirjeldus koolis toimuvast jahmatas teda ning ta võrdles erikoolis valitsevaid tingimusi keskaegse vangla omadega. Sel nädalal tehtud järelkontroll andis õiguskantslerile põhjust rõõmustada ainult selle üle, et rahunemisruumi ehk kartserit on hakatud mõistlikumalt kasutama.

Kõige enam oli Indrek Teder aga mures koolis valitseva vägivalla ning töötajate vähese teadlikkuse pärast.

Töötajatele ei ole tema andmetel endiselt korraldatud koolitust, et nad teaksid rohkem psühhopatoloogiast. Erikoolis pole ka psühholoogi, mistõttu puudub nii kooli töötajatel kui ka õpilastel võimalus saada abi pingete maandamiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. November 2008, 13:44
Otsi:

Ava täpsem otsing