Briti majandus halveneb, Poola avalikustas abipaketi

Mait Jüriado 01. detsember 2008, 20:23

Suurbritannia keskpank võib järjekordselt
intresse alandada ning avalikustada teise stiimulpaketi, kuna märgid näitavad
Briti majanduse jätkuvat halvenemist, vahendab WSJ.

Poola valitsus avalikustas pühapäeval stabiilsuspaketi väärtuses 91,3 miljardit zlotti (388 miljardit krooni), et aidata majandusel maailma finantskriisist välja tulla.

Briti majandus tõmbus kolmandas kvartalis kokku 0,5 protsenti. Valitsus ootab majanduse kokkutõmbumist veel järgneval kolmel kvartalil, enne kui majandus hakkab paranemise märke näitama. Novembris alanesid Suurbritannia kinnisvara hinnad kuuga 1,1 protsenti ning aastaga 8,1 protsenti, mis on kõigi aegade rekord. Kukkuvad kinnisvarahinnad nõrgestavad tarbija kulutusi, tehes jaemüüjate elu kriitilisel pühadeperioodil raskeks.

Suurbritannia keskpank on valmis sellel nädalal jälle intresse langetama. Dow Jones Newswire kahekümnest analüütikust pooled ootavad langust 3 protsendilt 2 protsendile. Nii madalat taset nähti viimati 1939. aasta oktoobrikuus.

Poola plaanib 2009 ja 2010 aastal tõsta ettevõtete likviidsust. Plaani kohaselt tõstetakse ettevõtete laenude valitsuse garantiilimiiti 2009. aastal 40 miljardi zlotini. Poola loodab maksude alandamise näol tõsta investeeringuid ning tarbimist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. December 2008, 20:23
Otsi:

Ava täpsem otsing