Vallavanem: Kuressaares koondatakse mitu inimest päevas

06. detsember 2008, 17:29

Torgu vallavanem Maile Aale sõnul tema
vallas erinevalt Kuressaarest mitmeid inimesi päevas ei koondata, samas on
vallas keskmine palk saare madalaim.

Eestis on vaid 22 valda, kus töötavate inimeste keskmine palk on väiksem kui Torgu vallas Saaremaal. Torgus oli maksu- ja tolliameti andmeil 2007. aastal Saaremaa kõige väiksem keskmine palk – 9035 krooni, kirjutas Oma Saar.

Torgu vallavanem Maile Aale avaldas lootust, et selle aasta keskmine palk jääb samale tasemele ega lange. “Ei ole kuulnud, et kedagi koondatud oleks või palku vähendatud,” ütles vallavanem. “Mis on hea, arvestades, et Kuressaares koondatakse inimesi mitu tükki päeva jooksul.”

Keskmiste palkade tabelis on Saaremaa valdadest Torgust koha võrra kõrgemal Leisi vald 9424 krooniga. Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep ütles, et Saaremaa arvestuses madal keskmine palk on üllatav. Tema sõnul sel aastal vallas töökohtade kadumise tendentsi veel ei ole ning ka maksulaekumiste puhul pole sellist langust näha nagu mandril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2008, 17:29
Otsi:

Ava täpsem otsing