Mait Jüriado • 9. detsember 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Merrill Lynch ja Morgan Stanley boonuseid ei maksa

Merrill Lynch Co. ning Morgan Stanley andsid avalikkuse halvakspanule järgi ning ei maksa 2008. aasta eest oma juhtidele boonuseid.

Merrilli tegevjuht ning esimees John Thain soovitas veel hiljuti panga juhatusele, et too maksaks talle 10 miljonit dollarit boonust. Kompensatsioonikomitee istus koos mitu tundi ning härra Thain olevat asjaga seotud inimeste teatel soovitanud nüüd juhtkonnal enesele boonust mitte maksta, kirjutas WSJ.

Morgan Stanley tegevjuht John Mack ei saa samuti sellel aastal boonust. 64 aastane Mack loobus 2007. aastal oma boonustest, kuna pank kukkus kahjumisse. Mack ütles siiski veel kuu aega tagasi, et seekordne boonuseta jäämine ei mõjuks hästi niigi kukkunud aktsiahinnale. Pank sai hiljuti valitsuse abi 10 miljardit dollarit. Morgan Stanley asepresidendid Walid Chammah ning James Gorman ei saa samuti 2008. aasta eest boonust.

Merrilli ning Morgan Stanley juhtide boonuste kaotus märgib ametlikult pangandushiidude viimaste aastate hiigelboonuste ajastu lõppu. Vähemalt kuni järgmise pullituruni. Finantsinstitutsioonide boonused alates Credit Suisse'ist lõpetades Goldman Sachsi ning UBSiga, on kadunud koos kinnisvarabuumi inetu lõpuga.

Kuigi paljud Wall Streeti töötajad saavad siiani boonuseid, prognoosivad eksperdid boonuste vähenemist keskmiselt 20–50% eelmise aastaga võrreldes.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt