Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kütuseostja hääletab püstoliga

  Äripäeva tänane kaanelugu tekitab muremõtteid ilmselt igas lehelugejas, kel mitmerattaline abimees - kunagi ei saa sada protsenti kindel olla, et kütus, mis tolle paaki mingis tanklas voolab, vastab täpselt nendele nõuetele, mida parasjagu seadus ette kirjutab.
  Kütuseseire andmebaasi järgi on viimase kolme aasta jooksul üle Eesti tanklatest võetud kütuseproovidest pisut üle 14 protsendi näidanud ebakvaliteetset kütust.
  Kuid kütuseseire andmebaas ei anna veel täpset ülevaadet kõigist tanklatest, kuigi võimalikult objektiivse pildi poole pürgib nii keskkonnaministeerium kui ka maksu- ja tolliamet. Viimane kontrollib peamiselt neid, kus võidakse kõige tõenäolisemalt ebakvaliteetset kütust müüa. Andmebaasi jõuavad aga mõlema andmed. Alexela paistab päris tihti kontrollijate selliseid kahtlustusi õigustavat - sel tanklaketil on probleeme kõige rohkem.
  Kui nõuetele mittevastava kütuse müüja ikka ja jälle riskib vahele jäämisega ja jääb ka alalõpmata vahele, saab sellest järeldada, et ostja petmine tasub end ära - trahvid reeglite eiramise eest on liiga väiksed.
  Kütusemüüjad väidavad küll, et kehva kütuse pealt teenida pole võimalik, et see, mis kütusest ühel hetkel "solgi" teeb, võib olla näiteks uus reegel karmimate nõuetega. Ka hoidlasse sattunud vesi, puhastamata hoidla jms võivad müüjate sõnul rikkuda hea kütuse ära.
  Aga vaata mis kandi pealt tahes, tegu on toimetuse meelest ikka ostja altvedamisega. Uued nõuded tulevad alati viiteajaga - müüjal on seega aega selleks valmistuda. Lubavad seadused paremat kütust, mis rikub vähem sõiduki mootorit ja loodetavasti saastab vähem keskkonda - karmimate nõuete kaugem eesmärk see ju ongi -, peab ostja seda ka tanklatest saama.
  Kehvad kütuse säilitamistingimused aga näitavad lausa hoolimatust ostjate vastu. See on sama, kui kokk sülitaks toidu sisse, mida sööjale ette kantakse.
  Iseenesest on aga kütuseseire andmebaas väga hea asi - iga kütuseostja võib sellest järele vaadata, kas see tankla, kus tema on harjunud oma plekkruuna jootma, müüb head kraami. Kui ikka tema tavaline ostmispaik kipub tihtipeale nõuete vastu patustama, tuleb hakata oma harjumust muutma ning uus tankla välja vaadata.
  Kütuseostja saabki oma arvamust kõige paremini demonstreerida püstoliga - hoiab ebakvaliteetse kütuse müüja tankimispüstolid oma sõiduvahendi paagist eemal. See efektiivsemgi kui trahv. Aga paneme juurde ka karmima trahvi, pidev pisteline kontroll käibki ja räägime samuti pidevalt neist, kes petavad - kõik see kokku peaks mootorikütuse kvaliteedile ainult kasuks tulema. Ja tervendama ka konkurentsi müüjate vahel.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Maailma suurim kaevandusfirma teenis kopsaka kasumi Ettevõte maksab rekordilist dividendi
Kaevandushiid BHP Group teenis tänu kivisöe ja teiste toorainete hinnatõusule kopsaka kasumi, lisaks teatati rekordilisest dividendist, vahendab Reuters.
Kaevandushiid BHP Group teenis tänu kivisöe ja teiste toorainete hinnatõusule kopsaka kasumi, lisaks teatati rekordilisest dividendist, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
TOP: Pereettevõtete ladviku moodustavad kaubandusärid
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Šiauliai pank peatas rublamaksed, Venemaa marus
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.