S P läks tosina panga reitingu kallale

19. detsember 2008, 16:30

Reitingagentuur Standard Poor's tahab
kõik vana aasta mured detsembri viimastel nädalatel ära lahendada ning on suures
tuhinas alandanud 12 finantssektori ettevõtte väljavaadet.

See samm viitab riskide veel enamale kasvamisele finantsmaastikul. "Reitingute ja väljavaadete alandamised väljendavad meie nägemust märkimisväärsest survest suurele osale finantsettevõtetest," kirjutas S P Bloombergi vahendusel.

Bloombergi andmebaasidele toetudes on pangad üle maailma kaotanud mahakandmiste ja kahjumitega üle 745 miljardi dollari ning reitinguagentuur prognoosib pankadele veel suuremat ebastabiilsust.

Pangad, kelle riske hinnati kõrgemaks on Bank of America, Barcklays Capital, Citibank, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC Holdings, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Royal Bank of Scotland, UBS ja Wells Fargo.

S P kärpis Goldman Sachsi reitingut kaks astet. AA- aste alandati A-le ning kinnitati negatiivset väljavaadet. Morgan Stanley varasem A+ asendus A-ga. Citigroupi AA- asendus samuti A-ga.

UBSi mahakirjutamised on ulatunud finantskriisi algusest 48,6 miljardi dollarini, mis on pankade seas kõige suurem näitaja. Credit Suisse Group AG uueks reitinguks on A, mis alandati A+-lt. Deutsche Banki uueks reitinguks on A+, vana oli AA-. Royal Bank of Scotland Groupi uueks reitinguks on A, mida kärbiti A+-lt. Barclays uus reiting on A+ ning HSBC Holdingsi reiting jääti samaks (AA-).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. December 2008, 21:53
Otsi:

Ava täpsem otsing