Pärnu ärimehel kahtlus 250miljonilises rahapesus

15. jaanuar 2009, 10:10

Pärnu kurjategijate seas pikalt mõjuvõimu
kogunud motosportlane Arlet Martinson on kohtu all korraga neljas
kriminaalprotsessis, millest värskeim käsitleb 248 miljoni krooni suurust
rahapesu.

Novembri lõpust vahi all viibivat Martinsoni (38) kahtlustatakse aastail 2006-08 Pärnumaal kuritegeliku ühenduse moodustamises ja juhtimises, 12miljonilises käibemaksukuriteos ning veerand miljardi krooni suuruses rahapesus, kirjutas Eesti Ekspress.

Kuritegude üksikasju pole avaldatud, kuid teadaolevalt tegeles Martinson arvevabriku teenuse osutamise ehk olematute tehingute eest arvete väljakirjutamise abil firmade tegevuskulude kunstliku suurendamisega.

Rahapesu kirjeldades on lehele vihjatud eriti laiast haardest, alates kalli mototehnika soetamisest kuni kohalike poliitikute "määrimiseni". Teadaolevalt kasutas Martinsoni grupeeringu loodud maksuparadiisi teenuseid vähemalt 60 firmat, neist suurem osa Läti päritolu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. January 2009, 10:33
Otsi:

Ava täpsem otsing