• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksuvõla ajatamisel intressimääraks null

  Tegime rahandusministrile ettepaneku algatada seaduste muudatused, mis leevendaksid veidi maksuvõlgades vaevlevate ettevõtete olukorda - vähendada üldist maksuintressi määra ajutiselt poole peale (nagu viimati 1998 Venemaa kriisi ajal), vabastada intress tulumaksust ja anda maksu- ja tolliametile õigus vähendada võla ajatamise korral intressimäära nullini.
  See abinõu poleks kindlasti mingi imerelv, mis Eesti majanduse kiirelt jalule aitaks, kuid mõnel juhul võib maksuvõlglasesse paindlik suhtumine päästa ettevõtte pankrotist ja töötajad koondamisest. Nii võidaks kindlasti Eesti majandus ja riigieelarve.
  Olukorras, kus pank laenu ei anna, tarnijad nõuavad ettemaksu, elektri- ja veefirmad ähvardavad voolu välja lülitada ja kraanid kinni keerata, võib maksuvõlg olla ainus tõsisem võlakoorem, mida üldse oleks võimalik kergendada. Sellepärast pakkusimegi, et just maksuvõla ajatamise korral võiks intressivõlga vähendada. Maksuamet saaks iga juhtumi korral kontrollida ja otsustada, kas tegu on majanduskriisi ohvriks langenud ausa maksumaksjaga, kes vajab ajutist riigi tuge. Maksupetturitele ja pahatahtlikele võlglaste suhtes tuleks olla ikka karm ja resoluutne.
  Maksuvõla ajatamise võimalused on suhteliselt paindlikud, nt pole mingit takistust ajatada võlgu kas või kuni seitsmeks aastaks. Tõsisem probleem ongi intressikohustus ja sellele lisanduv tulumaks, mida seadus eriti palju vähendada ei võimalda.
  Mingit totaalset maksuamnestiat või moratooriumi me ei soovi ja seda ei kannataks riigieelarve ka välja. Riigi abi ettevõtjatele peab toimima individuaalselt. Me loodame, et maksuamet saab selle ülesandega hakkama ega kuritarvita oma pädevust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Tartu Mill sai loa Leedu konkurendi ostuks
Eesti konkurentsiametil pole midagi tehingu vastu, millega Eesti jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli.
Eesti konkurentsiametil pole midagi tehingu vastu, millega Eesti jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.