Valitsus koostab 8 miljardi kroonise negatiivse eelarve

29. jaanuar 2009, 21:06

Valitsus otsustas tänasel
kabinetinõupidamisel koostada kahe nädala jooksul negatiivne lisaeelarve, mille
eesmärgiks on valitsussektori 2009. aasta puudujäägi vähendamine kaheksa
miljardi krooni võrra.

Enne otsuse langetamist andis Eesti Pank valitsuse liikmetele ülevaate riigi ja meie peamiste eksportturgude majanduslikust seisust ning rahandusministeerium riigi rahanduse hetkeolukorrast, teatas valitsus pressiteates.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul tuleb tagada kindlus, et riik suudab ka sügisel täita talle pandud kohustusi – maksta pensione, palka õpetajatele, politseile, päästjatele jne. „Me peame olema valmis halvemateks arenguteks. Kui asjad kulgevad märksa paremate stsenaariumide järgi, siis me saame selle raha uuesti ringlusse lasta, mille me praegu kavatseme kokku hoida,“ ütles Ansip.

Homme kohtuvad Stenbocki majas koalitsioonierakondade esimehed, et vaadata ühiselt läbi võimalikud kokkuhoiu kohad. Esmaspäeval koguneb valitsus erakorralisele kabinetinõupidamisele järgmiste otsuste langetamiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. February 2009, 14:26
Otsi:

Ava täpsem otsing