Rain Lõhmus: devalveerimine pole oht

30. jaanuar 2009, 08:52

Investeerimispankur Rain Lõhmuse arvates ei
ole devalveerimine ohuks ja nii hirmuäratav, kui enamik inimestest arvab.

Lõhmus ütles TV3 saates "Värske Ekspress", et devalveerimist ei tuleks näha ainult ohuna, vaid pigem võimalusena, vahendavad ERR uudised.

"See ei ole mingisugune koll," ütles ta ja selgitas, et pole vahet, kas inimene maksab 10 000kroonisest palgast suuremat laenu või palgakärpimise tulemusena 7000kroonisest palgast endise suurusega laenu. "Nominaalseid kulutusi alla vedada on raskem kui devalveerida," arvas Lõhmus.

Lõhmuse sõnul süüdistaks ta ülemaailmses majanduskriisis eelkõige keskpankasid, kuna viimase viie aasta jooksul on olnud liiga palju odavat raha. "Ma ei mäleta, millal viimati oli nii palju nii odavat raha. Odav raha tekitab niiöelda mullid ja kui need lõhkevad, siis need veavad kaasa kogu majanduse," selgitas Lõhmus.

Samas nägi ta mõningast süüd ka kommerts- ja investeerimispankadel ning osaliselt laenajail endilgi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2009, 08:54
Otsi:

Ava täpsem otsing