Ansip: rumal peab devalveerimist Eestile kasulikuks

30. jaanuar 2009, 16:02

Peaminister Andrus Ansipi sõnul on rumalad
need, kes arvavad, et devalveerimisest võiks olla kasu, sest devalveerimine
lööks Eestil vaid jalad alt.

Tema kinnitusel on Eestil devalveerimise osas Soome ja Rootsiga võrreldes teine olukord. "Meie ei suuda neile (soomlastele ja rootslastele – toim.) selgeks teha, et meid mitte kuidagi ei saa devalveerimine aidata. Kui me enne devalveerimist käpakil ei ole, siis peale devalveerimist oleme käpakil maas," selgitas Ansip Vikerraadio saates Peaministritund.

Enda sõnul ei näe peaminister ühtegi majanduslikku põhjust, miks Eesti kroon tuleks devalveerida. "Selleks, et see teema ükskord ära kaoks, peame minema eurole üle," ütles Ansip. Viimane annaks ka lootust, et Eesti muutuks investorite jaoks ahvatlevaks, lisas ta.

Ajakirjanike küsimusele, et lisaks soomlastele ja rootslastele ütlevad ka mõned eestlased, et krooni peaks devalveerima, vastas peaminister, et tegemist on rumalate inimestega. "Need, kes minu jaoks autoriteetsed on, väidavad suisa vastupidi," rääkis Ansip krooni devalveerimisest.

"Väidan, et inimesed, kes räägivad devalveerimisest, kui Eestile kasulikust asjast, on kas rumalad või asjatundmatud," sõnas peaminister. Ei saa lihtsalt devalveerimise kohast õpikutarkust ilma koduseid olusid tundmata kasutada, lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2009, 16:32
Otsi:

Ava täpsem otsing