Ansip: Eesti ei toeta euroga liitumise tingimuste leevendamist

01. märts 2009, 19:48

Täna Brüsselis üleilmset majanduskriisi ja
Ida-Euroopa abistamist arutanud Euroopa valitsusjuhtide mitteametlikul
kohtumisel osalenud peaminister Andrus Ansip ütles, et Ida-Euroopa kiirkorras
üleminek eurole oli jutuks vaid „riivamisi“.

„Vastab tõele, et mõned liikmesriigid on soovinud kiirendada eurotsooniga liitumist,“ ütles Ansip. Selleks on tehtud ettepanek lühendada aega, mille jooksul kandidaatriigi valuuta peaks kauplema (kaks aastat) Euroopa vahetuskursi mehhanismis ERM2. Mõtet toetab näiteks Ungari.

„Eesti ei kuulu nende riikide hulka, kes tahaks eurotsooniga liitumise kriteeriume muuta,“ ütles Ansip. „Mõistame, et majanduskriisis oleks euro nõrgendamine liitumiskriteeriume lõdvendades väga suur viga ja see ei ole praegustes oludes vastuvõetav,“ ütles Ansip.

ELi eesistujariigi Tšehhi eestvedamisel kokku kutsutud mitteametlik valitsusjuhtide kohtumine ei toetanud täna Ida-Euroopale eraldi kriisikava või abipaketi kokkupanekut. Iga riigi probleemid on selleks liiga erinevad. Ka Euroopa autotööstus ei saanud lisaabi.

„Põhijäreldus tänaselt kohtumiselt oli et protektsionism ei ole lahendus, peame jätkama ELi siseturu reegleid austades,“ ütles Ansip.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. March 2009, 19:50
Otsi:

Ava täpsem otsing