Padar: paanika III samba ümber mulle arusaamatu

08. aprill 2009, 16:39

Eile puhkenud paanika ümber kolmanda samba
on mulle täiesti arusaamatu, ütles täna riigikogus rahandusminister Ivari
Padar.

"Ma ei tea, kes pahatahtlik inimene see oli, kes selle üles puhus, aga ma luban, et ma teen selle kindlaks," lisas ta saadiku sellekohasele arupärimisele vastates.

Teise pensionisamba küsimust arutab valitsus Padari sõnul homme. "Tänases olukorras, kus me peame vaatama kõiki kokkuhoiuvõimalusi, tuleb ka teise samba puhul leida võimalus, õigemini tuleb kogu pikaajalise pensioniskeemi puhul leida võimalused, kuidas need pikaajalised pensioniskeemid toimivad olukorras, kus majandus mitmel aastal järjest langeb," märkis ta.

Rahandusministeeriumil on tema sõnul olemas mitmed stsenaariumid ja skeemid, kuidas riik võiks käituda. "See on praegu ju selgelt poliitilise otsustuse koht. Homme toimub valitsuskabinetis debatt, kuidas seda teha niimoodi, et säiliks nii riigi rahaline kui siis ka selline üldprofiilne usaldusväärsus," rääkis Padar.

Samas kinnitas ta, et lahendust ei pruugi lähiajal veel saabuda. "Ega ma ei näegi isegi homse arutelu kontekstis seda, et see lahendus nii kiiresti tuleb, et homme oleks olemas laual mingi lahendus, mis hõlmaks kõiki neid probleeme," märkis ta.

Keskerakonna liie Heimar Lenk küsis täna riigikogus rahandusminister Ivari Padarilt, mida ta plaanib teise pensionisambaga ette võtta ning kas kolmas sammas jääb rahandusministeeriumi poolt puutumata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2009, 16:41
Otsi:

Ava täpsem otsing