Maksuvõlg kasvas I kvartaliga miljardi võrra

23. aprill 2009, 14:43

Selle aasta esimese kvartali
lõpuks on juriidiliste ja füüsiliste isikute maksuvõlad kasvanud 5,2 miljardi
kroonini, võrreldes aasta algusega on maksuvõlg kasvanud ligi 1 miljardi krooni
ehk 24% võrra, teatas maksu- ja tolliamet.

Esimese kvartali lõpuks on täitmata maksukohustusi 89 238 isikul, kellest 1/3 ehk 21 459 on juriidilised isikud. Kokku ollakse maksu- ja tolliametile ning seeläbi Eesti riigile võlgu 5,2 miljardit krooni. Kogusummast moodustab 4,7 miljardit juriidilise isiku maksuvõlg.

Maksu- ja tolliameti peadirektori Enriko Aava sõnul võis maksuvõla kasvu ette ennustada. “Tegemist on murettekitavate numbritega. Paneme selles valguses inimestele südamele, et makseraskuste korral pöördutaks võimalikult kiiresti maksuhalduri poole. Mida suuremaks kuhjuvad võlad, seda keerulisemasse olukorda ennast pannakse,” räägib Aav.

Kõige enam on makseraskusi jae- ja hulgikaubandusega tegelevatel äriühingutel, nende maksuvõlg on 1,5 miljardit krooni. Järgnevad kinnisvara, ehituse ja töötleva tööstusega tegelevad äriühingud. Kinnisvara arendamise, rentimise ja äritegevusega seotud 4902 äriühingul on maksuvõlad kogusummas 845 miljonit krooni, 2745 ehitusega tegeleval äriühingul on maksuvõlad kogusummas 680 miljonit krooni ning 2254 töötleva tööstuse äriühingul on kokku 728 miljoni kroonine maksuvõlg.

Maksuhaldur on raskustes olevatele ettevõtjatele võlgade ajatamise võimaldamisega vastu tulnud ning juriidilisest isikust maksukohustuslastest on ligi 700 isikul maksuvõlg ajatatud. Maksuvõlg on kokku ajatatud 1713 isikul, kogusummas 319 861 603 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2009, 11:36
Otsi:

Ava täpsem otsing