Einstein: kindlustunnet pole, kuid ootus on positiivne

16. juuni 2009, 17:53

Mõned kliendid on pessimistlikud,
kuid osadel on tööd tulemas - pigem vaatame äraootavalt positiivselt
teisele poolaastale, märkis Kunda Nordic Tsemendi tegevdirektor Meelis
Einstein.

"Kindlustunnet küll pole teise poolaasta suhtes - pigem on ikkagi ootus ja see ootus on positiivne. Tegutseme ehitussektoris ja praegu on ehitussektori kõrgaeg," kommenteeris Einstein Eesti Panga finantsstabiilsuse ülevaadet, milles öeldi, et viimased nädalad on näidanud optimistlikke märke ning näeme, et maailma majandusel läheb paremini, kuid määramatus on endiselt suur.

"Vaatame kuidas aasta teine pool läheb, aasta algus on käivitunud küll väga raskelt. Ma ise küll tahaks loota, et see auk on läbi käidud. Praegu on alustatud infrastruktuuri projektidega ning eks kinnisvara saab ka ära müüdud," lisas ta.

"Eluasemeid veel ehitama ei hakata, aga kui me suhtleme oma klientidega, on mõned kliendid küll väga pessimistlikud, kuid osad ikkagi räägivad, et tööd on tulemas. Pigem vaatame äraootavalt positiivselt teisele poolaastale, kuid seda ei saa öelda, et kindlustunnet oleks," sõnas Einstein.

Einstein tunnistas, et teine kvartal on olnud võrreldes esimesega parem. "Kui me võrdleme kogu eelmist aastat, oli paljudel ehitusettevõtjatel 2008. aasta I kvartal väga tugev. Nii oli see ka meil, kuid selle aasta I kvartal oli peaaegu kolm korda viletsam kui eelmisel aastal," tõdes ta.

"Ehitussektoris algas langus eelmisel aastal peale esimest kvartalit ning kui võrrelda selle aasta iga järgnevat kvartalit mullusega, läheb juba iseenesest paremaks. Arvan siiski, et selle aasta kokkuvõttes on langus kahekordne," ütles Einstein.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2009, 17:53
Otsi:

Ava täpsem otsing