Narva Bussiveod: streigis osaleb 11 bussijuhti

16. juuni 2009, 11:28

Töölepingu seaduse planeeritavate
muudatuste vastu on streikimas ka Narva Bussivedude ametiühing, streigis
osaleb 11 linnaliinidel sõitvat bussijuhti. Maakonnaliine seisma ei pandud.

„Narva bussivedude ametiühing on ühinenud küll. Ettevõtte juhtkond ei streigi, aga bussijuhid streigivad küll,“ rääkis Narva Bussivedude juht Andrus Tamm.

„Suutsime nendega (bussijuhtidega - toim) nii palju kokkuleppele saada, et streik ei toimu täies mahus ja maakonnaliinidel bussid sõidavad. Liiklus on peatunud ainult linnaliinidel,“ märkis juht.

Tema sõnul kestab streik kella üheni pealelõunal ning streigis osaleb 11 Narva linnaliini bussijuhti kuni oma vahetuse lõpuni. „Järgmine vahetus ei ühine ja läheb juba liinidele,“ rääkis Tamm kokkulepetest, lisades, et Narva Bussivedudes töötab umbes 90 bussijuhti.

„Vaadates praegust valitsuse poliitikat, siis ma ei usu, et sellel mingit tulemust võiks olla,“ ei olnud Narva Bussiveod juht streigi mõju osas optimistlik. Teine asi, mis teda häirib, on see, et kuna uue töölepingu seaduse muudatustena tahetakse sisse viia roheliste nõudmisel aktsiiside tõus, tähendab see omakorda kütusehindade tõusu. „See meelestab mind äärmiselt vastu praegustele planeeritavatele muudatustele,“ lisas ta ning nentis, et ettevõte kannatab ja ühistransport üldiselt kannatab ka.

„Oleks mõistetav, et kui aktsiisitõus tuleb, siis ühistransport võiks olla sellest tõusust vabastatud või võiks kehtida mingi soodusmäär,“ pakkus Tamm välja ning lisas, et ühistransporti ei saa ju liigitada saastamise või tarbimise alla, sest tema hinnangul on tegemist inimestele eluliselt vajaliku vahendiga.

Tamme sõnul siiski planeeritav aktsiisitõus piletihindade suurenemist Narvas kaasa ei tooks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2009, 15:12
Otsi:

Ava täpsem otsing