Hõbemägi: ametiühingud nagu vana hambutu koer

04. juuli 2009, 13:46

Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi
leiab, et ametiühingute protestiüritused töölepingu seaduse vastu jäid haledaks
sisinaks ja ka sotsid läksid oma vastupunnimisega alt.

Hõbemägi arvates on uuest töölepinguseadusest kujunenud erakordselt ühepoolne pilt ja seda on meelega nii tehtud, tegelikult on seal ka mitmeid töövõtjale soodsaid punkte. „Seadus on ikka kahesuunaline. Selle kolli joonistamine on teadlik tegevus. Sotsid on sellise punnimisega ise haledalt orki lennanud. Võib-olla nende reiting ei lange, aga kuidas nad uuesti pildile jõuavad ja kuidas neil sügisel läheb valimistel seda raske ennustada,“ rääkis ta.

Ametiühingute üritust nimetas Hõbemägi aga haledaks sisinaks. „Nagu vana hambutu koer, kes natuke lõriseb ja läheb kuuti tagasi,“ iseloomustas Hõbemägi ametiühingu protestiüritust.

Ka BNSi juht Ainar Ruussaar märkis, et kui järgmistel kordadel ei suuda ametiühingud teisiti kui seni välja mängida, siis võib nende üle vaid naerda.

Suurt koondamislainet Hõbemägi sõnul alates 1. juulist märgata pole. BNSi juht Ainar Ruussaar märkis, et need ettevõtjad, kes pidid koondama või palka kärpima, tegid seda juba enne ära „Ettevõtjad ei saanud oodata poliitiliselt segase reoorika taustal müstilist 1. juulit. Ilmselt sügisel selle seaduse mõju rohkem tunda ja tööpuudus võib suureneda,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. July 2009, 15:29
Otsi:

Ava täpsem otsing