Hänni: East Capitali Balti fondil Baltikumis suur roll

05. september 2009, 11:41

East Capitali piirangute
seadmine Baltic Fundi osakute ostmisele tuleneb sellest, et fond
on oma suuruse ja suhteliselt närvilise investorite baasiga Baltikumi
turgude liikumisel mänginud kogu aeg üsna suurt rolli, kommenteeris
varahaldusfirma Kawe Kapitali juhatuse liige Kristjan Hänni.

"Kui raha fondi jälle sisse voolab, siis nende aktsiaostud omatavates nimedes kasvavad. Raha väljavoolu korral müüvad nad võimalusel aktsiaid osalt turgu, osalt üritavad mõneks ajaks oma muudesse fondidesse parkida. See kõik võimendab parasjagu valitsevat trendi turul," selgitas Hänni.

Hiljutine otsus näitab tema sõnul, et nad ka ise selle üle just ülearu ei rõõmusta ja suhtuvad võimalustesse, kuidas üldse üks avatud fond sellisel piiratud likviidsusega turul opereerib, nüüd konstruktiivsemalt. "Pikaajaliselt "paper profiti" (paberil seisev kasum - toim)raporteerimisega ei saa enam pärast äsjast likviidsuslõksu kogemust ennast ja oma investoreid petta," leidis Hänni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. September 2009, 11:41
Otsi:

Ava täpsem otsing