Nafta põrutab hooga alla

24. september 2009, 19:36

Toornafta hind liigub täna New Yorkis
viimase kuu madalaimal tasemel - kukkunud eluasemete müüginumber tõstatab
küsimusi majandustaastumise kiiruse kohta.

Novembrikuise tähtajaga futuurid on kukkunud 3,9% ja viinud toornafta hinna 66,31 dollarini barrelist. Futuurid puudutasid ka 65,79 dollari taset, mis on madalaim alates 17 augustist. Toornafta hind on alates juulikuu viimasest päevast kõikunud 65 ja 75 dollari vahel.

"Täna on meil juba kindlamalt ees ootamas nafta hinna langus," kommenteeris Citi Futures Perspective'i energiaanalüütik Tim Evans. "Me ei seisa ainult vastakuti kõrgete varudega, vaid ka dollar näitab tugevust," lisas ta.

Rahvusvahelise Energiaagentuuri hinnangul kukub globaalne naftatarbimise päevane maht sel aastal 1,9 miljoni barreli võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. September 2009, 19:37
Otsi:

Ava täpsem otsing