Eesti 100 kõige väärtuslikuma ettevõtte koguväärtus langenud rohkem kui 50%

11. oktoober 2009, 17:05

Aastaga on GILD100 edetabeli saja ettevõtte
koguväärtus langenud 304 miljardilt kroonilt ca 138 miljardile ehk ligi 55%.
Eesti kõige väärtuslikum ettevõte sai tabeli tippu mulluse esikohaga võrreldes
ligi neli korda väiksema turuväärtusega. Edetabeli viimase ettevõtte väärtus on
eelmise aastaga võrreldes veidi üle poole väiksem.

Kui eelmise aasta GILD100 kajastas esimesi märke maailma turgudel vallandunud tormidest, siis viimase aastavahetuse hetkeseisu peegeldavat edetabelit on majanduslanguse tõmbetuuled tõsiselt räsinud. Tänavu kaardistab edetabel aega, mil ettevõtted polnud veel jõudnud muutunud oludega kohaneda ning turgudel valitses hirm ja teadmatus eesootava languse sügavuse ja pikkuse osas, kirjutas gildbankers.com.

Võib arvata, et paremate ettevõtete väärtus on siitmailt kasvuteel. Ettevõtete kulubaasi kokkutõmbamine jätkub, börsiettevõtted on kasumisse jõudmas ning maailma majandus stabiliseerumas. Aasta tagasi järeldasime, et tugevate ettevõtete väärtused on küll madalamad, kuid nad jäävad püsti ka rasketel aegadel. Täna on kõigi püstijäänud ettevõtete väljavaated palju selgemad, vähemalt neil endil on kindlam nägemus, kas ja kuidas rasked ajad ületatakse.

GILD100 edetabel avalikustatakse 15. oktoobril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. October 2009, 17:05
Otsi:

Ava täpsem otsing