Baltika kahjum pea 30 miljonit krooni

28. oktoober 2009, 16:39

Baltika kahjum kolmandas kvartalis ulatus
28,8 miljoni kroonini, aasta tagasi samal perioodil teenis ettevõte 13,6 miljoni
kroonise kasumi, selgub äsja avaldatud kvartaliaruandest.

Kvartali müügitulu langes täpselt kolmandiku võrra, aastataguselt 336,8 miljonilt kroonilt 225,1 miljonile.

Lõppenud kvartalis keskendus Baltika kulubaasi hoidmisele ja sügishooaja kaupade finantseerimisele, et kindlustada plaanitud müügitulud, seisab aruandes. Selle aasta tulemusi mõjutasid peamiselt müügitasemete langus, milles saab süüdistada langust majanduses, väiksemad müügimarginaalid, valuutade devalveerimine ning opereerimiskulude taseme kohandamine uutele müügitrendidele.

Juhtkond hindab kolmanda kvartali tulemusi ootuspärasteks ning ootab järgmistelt kvartalitelt positiivsemaid tulemusi.

Baltika suutis vähendada poodide opereerimiskulusid kvartalis 29 protsendi võrra, kusjuures rendikulusid 29 protsendi jagu ning tööjõukulusid 32 protsendi jagu. Ettevõte jätkab läbirääkimisi kaubanduskeskustega rendikulude alandamiseks.

Ka turustuskulusid suutis Baltika hästi ohjata ning vähendas neid lõppenud kolmik-kuu jooksul 28 miljoni krooni võrra ehk 18 protsendi jagu. Septembri lõpu seisuga oli Baltika Grupil 141 kauplust.

Brändide lõikes moodustas viimase üheksa kuu jaemüügist 54 protsenti ehk 323 miljonit krooni Montoni müük. See on aasta varasemaga võrreldes 24protsendiline langus. Mosaici müük moodustas jaemüügist 34 protsenti ehk 203 miljoni kroonini, mis tähendab aasta varasemaga võrreldes 21protsendilist langust. Enim kannatas kolme kvartali jooksul Baltmani müük, mis kukkus 27 protsenti 42 miljoni kroonini. Ainsana näitas kasvunumbreid Ivo Nikkolo müügitulemus, mis kerkis 12 protsendi võrra ning ulatus 30 miljoni kroonini.

Tallinna börsil vajus Baltika aktsiahind täna 5,71 protsenti hinnale 10,33 krooni. Käibeks kujunes 39 tehingu järel pea 497 000 krooni. Omanikku vahetas 47 735 aktsiat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2009, 14:22
Otsi:

Ava täpsem otsing