Pihl: all-linnas saime palju rohkem kui Toompeal

04. november 2009, 21:54

Sotsiaaldemokraatliku erakonna liider ja
tulevane Tallinna abilinnapea ütles, et all-linnas on nad saavutanud
koalitsiooni läbirääkimistega palju enam, kui nad seda saavutasid 2007. aastal
Toompeal koalitsiooni läbirääkimistel.

"Kui me pidasime läbirääkimisi ja pärast arutasime, kas minna või mitte minna koalitsiooni, siis olid seal ka need inimesed, kes olid läbirääkimisi pidanud ka 2007. a, kui me läksime valitsuskoalitsiooni. Nemad nägid, et linna tasemel on saadud palju rohkem, kui selles eelmises koalitsioonis, mis on küll lõppenud vabariigi valitsuse tasemel," rääkis Pihl otse-eetris "Aktuaalsele Kaamerale."

Ta nõustus Savisaarega, et loodud koalitsioon on maailmavaateliselt üksteisele lähedal. "Programmis on meil küllaltki palju ühist," oli tema selgitus.

Pihl ei arva, et keskerakonnal oleks õnnestunud sotside partei lõhki lüüa. "Eks selline leppe sõlmimine tekitab alati vastakaid meeleolusid," kommenteeris ta. "On olnud vaidlusi, mis on vaieldud. Kõik ei ole sellega nõus, aga on saanud oma arvamust avaldada."

Sotside liider kinnitas, et ta tunneb ennast kindlalt, vastasel juhul ei oleks koalitsioonilepinguni jõutudki. "See ei ole lepe iga hinna eest," kinnitas Pihl. Kui oled poliitikuna valijatele oma lubaduse andnud, et seisad nende huvide eest, tuleb seda ka täita, toonitas ta.

Pihli hinnangul ei ole sotsid kuidagi koalitsiooni minnes oma valijaid petnud. "Me oleme alati lubanud, et linna tuleb juhtida tõhusalt, efektiivselt, avatult ja läbipaistvalt, ja seda me sinna ka tegema lähme," lubas Pihl.

Pihl oleks enda sõnul parema meelega linnapea, aga valijad on teinud oma otsuse, mandaadid on antud - ühele (keskerakonnale - toim) 44 ja teisele (sotsiaaldemokraatidele - toim) 8. "Lähtuvalt valija mandaadist tuleb selle kohaga leppida, mis on koalitsioonipartnerite poolt välja pakutud, kelle mandaat on ikkagi oluliselt suurem kui meil, sotsiaaldemokraatidel," põhjendas Pihl, miks leppis ta abilinnapea kohaga.

Säästva arengu ja järelevalve abilinnapea, kelleks Pihl saab, tegeleb reformidega, et linn oleks juhitud efektiivselt ja et järelvalve toimiks ühtlasemalt, mitte ei oleks jagatud 9 erineva ametkonna, sealhulgas munitsipaalpolitsei vahel. See ametikoht on Pihli sõnul sisuliselt alles loomisel.

Kas vailjal saab olla kindlust, et sotsid on ikka võrdväärne partner ja suudab ennast kehtestada ka edaspidi? Pihl uskus, et saadud ametikohad on sotside mandaate arvestades piisavad, et oma lubadusi ellu viia ja Tallinnat häst valitseda.

Pihl ütles, et nad on lubanud, et palgalisi linnaametnikke erakonna ridadest värvatakse võimalikult vähe. "Neid ei ole ja ei tule väga palju. Kindlasti on fraktsioonil oma nõunik ja võib-olla volikogu aseesimehel oma nõunik," lubas Pihl taaskord. "Eks mõned kohad tulevad, aga meie ülesanne on ikkagi vaadata, kuidas linn oleks efektiivsem ja vähemate ametnikega hakkama saaks oma igapäevastes tegevustes."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. November 2009, 19:55
Otsi:

Ava täpsem otsing