BÖRS: Dow vajus, teised võtsid plusse

Silvia Viidik 16. detsember 2009, 23:34

USA aktsiaindeksid lõpetasid tänase kauplemispäeva nii tõusu, kui langusega.

Raportid, mis enamiku kauplemispäevast plussi ajas, olid USA elamute ehitus ja tarbijahinna indeksi tõus.

USA uute elamute ehitus hüppas novembris 8,9 protsendi jagu oktoobriga võrreldes 574 000 uue koduni aastasel baasil. Väljastatud ehituslubade arv kerkis viimase aasta aja kõrgeimale tasemele, 584 000ni, viidates ehitajate optimistlikele ootustele tuleviku kohapealt. Ökonomistid ootasid lubade arvu kasvu 570 000ni. Elamute ehituse kasv oli kooskõlas ökonomistide mediaanprognoosiga ning järgnes oktoobrikuisele 10protsendilisele kukkumisele.

Samuti kerkis USA tarbijahinnaindeks 0,4 protsenti oktoobriga võrreldes ning vedajateks olid kõrgemad kütusehinnad ja meditsiinvaldkond. Oktoobris langes indeks 0,3 protsenti. Tarbijahinna indeksi kasv vastas Bloombergi poolt jälgitavate ökonomistide ootusele. Tarbijahinna indeksi kasv vastas Bloombergi poolt jälgitavate ökonomistide ootusele.

Täna kinnitas ka Föderaalreserv, et jätab baasintressimäära madalaks praeguse nulli ja 0,25 protsendi vahele pikendatud perioodi vältel. Seda vaatamata investorite murele et majanduse paranemise märkide juures võiks ka intressimäärad kerkima hakata. Siiski võis uusi hirme tekitada asjaolu, et Föderaalreserv viivitab liiga kaua intressimäärade tõstmisega.

Dow Jones tööstuskeskmine on langenud 0,10 protsenti 10441,2 punktile, Nasdaq indeks on kerkinud 0,27 protsenti 2206,91 punktile ja Standard & Poor’s 500 indeks on tõusnud 0,11 protsenti 1109,8 punktile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. December 2009, 21:32
Otsi:

Ava täpsem otsing