Kuidas paanikast miljardeid välja sikutati

Tarvo Vaarmets 22. detsember 2009, 20:20

Investorite jaoks pöördelisel aastal võttis David Tepper õige ajastuse ja suurte panustega turult võimsa teenistuse. Paanika ajal ehk veebruaris ja märtsis tehtud aktsiaostud tõid Tepperi riskifondile ja mehele endale miljardeid dollareid

Tepperi riskifondi Appaloosa Management on käesoleval aastal kasumitena kokku ajanud umbes seitse miljardit USA dollarit, sellest enam kui 2,5 miljardit dollarit teenib Tepper endale. Erakordsele edule pani aluse miljardeid väärt panus, et USA väldib teist Suurt Depressiooni.

Samal ajal, kui paljud investorid tormasid ummisjalu väljapääsu poole, ostis David Tepper veebruaris ja märtsis kokku mutta tambitud pankade aktsiaid. Päev päeva järel ostis Tepper alla kolme dollari maksnud Bank of America aktsiaid ja Citigroupi eelisaktsiaid, kui Citigroupi aktsia maksis alla ühe dollari.

"Tundsin, et olen üksi," meenutab Tepper Wall Street Journali vahendusel. "Mõnel päeval ei riputanud keegi isegi ostusoovi välja," lisas ta. Julged panused tasusid ära - taas elluärkav turg tõi Tepperi firmale detsembriks teenustasude järgselt 120%-lise tootluse. Tänu sellele on probleemsete ettevõtete aktsiatele ja võlakirjadele keskenduv Tepper teinud Appaloosast maailma ühe suurema riskifondi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. December 2009, 10:03
Otsi:

Ava täpsem otsing