23. mai 2010 kell 11:18

Seppik: võlakaitse seaduse eelnõu – populismi tipp

Üks populistlikumaid samme on võlakaitse seaduse eelnõu, sest kritiseerijatel on õigus – see ei lahenda mitte ühtegi probleemi peale valimispropaganda, ütles riigikogu liige, keskerakondlane Ain Seppik.

„Põhimõte, et väga tähtis on kaitsta väikest inimest, pole vale, aga võlakaitse seadus inimest ei kaitse,“ põhjendas Seppik. „See, mida räägitakse, on üks, aga mis tegelikult juhtub, on teine. Tegu on väga keeruka seadusega, mis nõuab õigusabi kasutamist ja puudutab väga väikest ringi inimesi. Seadus jätab mulje, et see võimaldab laenu kindlustada ega peagi enam laenu edasi maksma, aga tegelikult see seal sellisel määral ei toimu.“

Samas, nentis Seppik, on olnud ka väga häid asju, näiteks see, et Eesti Energiat ei viida börsile. „Mulle ei meenugi praegu, et viimasel ajal oleks väga räigeid populistlikke avaldusi tehtud,“ lausus Seppik ja lisas, et eks nende tegemised on veel ees.

Populistlike tegudena nimetas Seppik veel maksuvabu reedeid ja eesmärki pürgida viie rikkama riigi hulka.

Äripäev esitas seekord päevaküsimuseks, mis on teie hinnangul olnud kõige populistlikum samm viimasel ajal?

 

Autor: Katariina Krjutškova, Väinu Rozental

Hetkel kuum