Silvia Kruusmaa • 1. juuli 2010 kell 11:03

Madise: monopolide seaduses on praaki

Presidendi õigusnõuniku Ülle Madise sõnul ei saanud president monopolide ohjamise seadust õigusloomelise praagi tõttu välja kuulutada.

Madise rõhutas intervjuus Vikerraadio saates "Uudis+", et presidendil on nii õigus kui kohustus lükata tagasi need seadused, mis on vastuolus põhiseadusega, vahendasid ERR Uudised.

Madise kinnitusel on senine praktika olnud selline, et kui vastuolu põhiseadusega on ebaselge või on seda raske põhjendada, siis on president kuulutanud seaduse välja, kuid pöördunud õiguskantsleri poole palvega mõnda sätet täpsemalt analüüsida.

"Seekord tõepoolest president leidis, et mitmes punktis on see seadus põhiseadusega vastuolus. Tema probleem on selles, et õigusloomelise praagi tõttu, mis ilmselt tulenes kiirustamisest, olid jäänud seadusesse lisamata sätted, mis oleks reguleerinud monopolide hinnakujundust jõustumisest 15. juulil kuni aasta lõpuni," ütles Madise.

Hetkel kuum