Anne Oja • 5. juuni 2010 kell 11:18

Monopolide ohjamise seadus ajab koalitsiooni tülli

Monopolide ohjeldamise seaduse eelnõule esitatud muudatusettepanekud ajavad tülli Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) ning Reformierakonda, vahendas Aktuaalne kaamera.

IRLi hinnangul on Reformierakonna ettepanekute tõttu saamas monopole ohjeldavast seadusest monopole tekitav seadus, Reformierakond aga väidab, et nende ettepaneku sisuks on taastuvallikastest soojatootmise eelistamine.

IRL-i peasekretäri Margus Tsahkna hinnangul soovib Reformierakond monopolide ohjeldamise seaduse eelnõule esitatud muudatusettepanekutega kehtestada monopoolne seisund Tallinna sooja tootvale ettevõttele 12 aastaks, mis tähendab paratamatult soojahinna tõusu.

Riigikogu majanduskomisjon arutab monopolide ohjeldamise seadust teisipäeval.

Hetkel kuum