Anne Oja • 22. juuli 2010 kell 14:52

Nordea: pensionifondi võib vahetada neli korda aastas

Nordea Pensions juhatuse esimehe Angelika Tageli hinnangul võiks lubada inimestel pensionifondi vahetada neli korda aastas, mis võimaldab efektiivset konkurentsi ja välistab pensionifondi liiga sagedasest vahetamisest tekkiva kahju pensionikogujale.

"Nordea tervitab konkurentsi ning pooldab võimalust vahetada pensionifonde kvartaalselt ehk neli korda aastas. Arvestades pensionisäästude pikka investeerimishorisonti, on just 4 korda aastas optimaalne samm, mis võimaldab efektiivset konkurentsi, annab inimestele rohkem valikuid ning samas hoiab ära üleliigse "hüplemise" pensionifondide vahel," kommenteeris Tagel. "Liiga sagedane pensionifondi vahetamine võib ennekõike kahjustada inimese enda pensionisäästusid, sest tehingutega kaasnevad kulud."

Hetkel kuum