Indrek Kald • 19. august 2010 kell 8:55

Lauri: SKP kasvu pidurdajad tugevamad

Kuigi on võimalusi Eesti majanduskasvu tugevnemiseks, tundub hetkel siiski kasvupidurdajate jõud olevat tugevam, ütles Swedbanki analüütik Maris Lauri.

Eesti II kvartali 3,5protsendine majanduskasv oli küll oodatust tugevam, kuid mitmed nii välised kui ka Eesti-sisesed tegurid viitavad Lauri sõnul sellele, et järgmised kvartalid ei pruugi sama head olla.

Lauri märkis ERRi ingliskeelses portaalis, et majanduskasv tähendab kriisi lõppemist, kuid ekspordi edasine kasvatamine on keeruline ning probleemid pole veel möödas. "Kuigi Saksamaa ja mitmed teisedki Euroopa riigid näitasid ootusest paremaid tulemusi – nii nagu Eestigi –, ei ole erilist optimismi tuleviku osas näha," sõnas ta.

"Suuremates riikides – aga need mõjutavad maailma ja ka Eesti majandust päris oluliselt – on lihtsalt niivõrd palju erinevaid probleeme lahendada, et see võtab aega," rääkis Lauri ja lisas, et seni jääb majanduskasv tagasihoidlikuks ning ekspordi suurendamine on keeruline.

Hetkel kuum