Kadri Paas • 3. september 2010 kell 11:12

Pihl: Lõugas pole meil teemaks

Tallinna sotsist abilinnapea Jüri Pihl ütleb, et ei ole linnapea Edgar Savisaarega Tallinna kauaaegse transpordikorraldaja Vello Lõugase kinnipidamisest kõnelenud.

Ta ei näe selleks enda väitel isegi erilist põhjust, sest kaitsepolitsei ja prokuratuur alles uurivad juhtunut ning esialgu on Lõugasele ja ASi Signaali juhile Ats Tammele, OÜ Liiklusbüroo töötajale Janno Sammulile ja 51aastasele Peetrile alles kahtlustus esitatud.

"No ootame uurimistulemused ära. Oleme Edgar Savisaarega mõlemad sama meelt, et korruptsioon on väga raske kuriteoliik ning tervitatavad on kõik viisid, mis seda ühiskonnast välja juurivad," jäi Pihl diplomaatiliseks.

Tema sõnul ei saa Lõugase ja teiste inimeste kinnipidamisest veel kaugeleaulatuvaid järeldusi teha. "Siin oli mõni aeg tagasi ka väidetav korruptsioonijuhtum, kus inimene peeti kinni, esitati kahlustus ning sinnapaika on see jäänud," ei rutta Pihl naljalt pealinna "korruptsiooniindeksit" määrama.

Hetkel kuum