Katre Pilvinski • 21. september 2010 kell 7:31

Rasmann: Rikaste TOPi võidab Fjodor Berman

Tänavu võiks Rikaste TOPi võita BLRT Grupi suuromanik Fjodor Berman, kuna suudab igal ajal hästi tööd teha, sõnas Marfin panga juht Riho Rasmann.

"Ma arvan, et Fjodor Berman võiks olla sel aastal Rikaste TOPis esimesel kohal, kuna tal on selline sektor ja stabiilne tööjõud. Nii palju, kui ma tean, ta on mees, kes suudab igal ajal hästi tööd teha. Arvan, et jätkuvalt eelmisele aastale on ta ka tänavu edukas," sõnas Rasmann. Eelmise aasta Rikaste TOP 500 tabelis oli Berman teisel kohal.

"Kindlasti nende valdkondade, mis kriisis kõige rohkem kannatada said, ettevõtete omanikud on oma positsiooni ja vara ka tänavu kaotanud – nagu kinnisvara või ehitussektor," märkis Rasmann.

Pangajuhi sõnul aga on tõusvad sektorid tabelis sellised, mis toodavad esmatarbekaupu. "Nagu toiduainetetööstus, sest inimene leiba-piima peab ikkagi sööma, ükstapuha kas on kriis või mitte. Kõik esmatarbekaupade tootjad ilma milleta inimene hakkama ei saa, võivad tabelis olla üllatajad," rääkis ta.

"Kui vaadata Gaselli TOPi, siis seal pole inimesed kõige rikkamad, aga võib olla väga palju üllatavaid ettevõtjaid, kes  oma varandust vaikselt suurendanud, ilma suure kisa ja kärata. Loodan, et nad jõuavad ka Äripäeva Rikaste TOP 500sse, kui sinna tabelisse uusi nägusid ei tekiks, oleks väga igav ju," selgitas Rasmann.

Sel reedel, 24. septembril avaldab Äripäev järjekordse Rikaste TOP 500, mis on juba üheksas. Lugejatel on võimalus Äripäeva veebilehel pakkuda välja, kes on selle aastal Eesti esirikas.

Hetkel kuum