Katre Pilvinski • 21. september 2010 kell 9:51

Gross: tõusen Rikaste TOPis kuus kohta

OG Elektra nõukogu esimees Oleg Gross usub, et tänavu tõuseb ta Äripäeva Rikaste TOP 500 kuue koha võrra ülespoole 29ndaks, kuid võitjaks pakub ta Fjodor Bermani.

„Vaadates Äripäeva metoodikad, siis esikoht kaldub tänavu Fjodor Bermani poole. 2010 olid neil omanike ringis vaidlused ja probleemid, aga 2009 jäävad kinnisvara ja ehitusfirmad ära, nii et, mis siin ikka…,“ pakkus Gross.

„Ka Urmas Sõõrumaa võib esimene olla, aga tal on mõned projektid jällegi küsitavad. Ma pigem kaldun Fjodor Bermani poole. Ma ei tea, kes on Eesti kõige rikkam tegelikult, aga Äripäeva TOPis võiks see nii olla,“ lisas ta.

Edukatest valdkondadest Äripäeva Rikaste TOP 500s rääkides märkis Gross, et kinnisvaras on väga väike võimalus, et kellelgi on hästi läinud. „See on teoreetiliselt võimatu. Võib-olla Tallinki mehed on oma kahjumeid vähendanud, ma ei kujuta ette, kuidas nende bilansid kasuminumbreid välja annavad."

Enda koha suhtes Äripäeva Rikaste TOP 500s tänavu oli Gross optimistlik. „Ma arvan, et ma tõusen,“ nentis ta. 2009. aasta Äripäeva Rikaste TOP 500s oli Oleg Gross 35. kohal, aasta varem aga 624. kohta tagapool.

„Ma arvan, et tänavu olen ma 29. kohal," prognoosis ta. Grossi sõnul toetab tabelis tema tõusu kaubanduse ja toidutööstusega tegeleva kontserni OG Elektra jaemüük kui tootmine.

"Meid toetab reaalne majandus, õhumängud ja kõik muud asjad, ülespuhutud aktsiad on üks asi, aga kellel on reaalne majandus ja reaalne tegevus, need on praegu TOPis võidumehed ja tõusjad," lausu ta.

Sel reedel, 24. septembril avaldab Äripäev järjekordse Rikaste TOP 500, mis on juba üheksas. Lugejatel on võimalus Äripäeva veebilehel pakkuda välja, kes on selle aastal Eesti esirikas.

Hetkel kuum