Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sorose usk kulda püsib

  Nii Soros Fund Managementi kui ka riskifondi Paulson & Co viimase kvartali aruanded näitavad, et kuld on suurinvestorite jaoks endiselt lemmikinvesteering. Samas kullatootjate aktsiad ei ole nende silmis enam nii kuum kaup.
  Nii Soros Fund Management kui ka riskifond Paulson & Co on USA väärtpaberi järelevalvele (SEC) esitatud raportite põhjal oma suuri kullainvesteeringuid kolmandas kvartalis kiivalt alles hoidnud.
  Soros müüs oma fondi Soros Fund Management kaudu viimases kvartalis küll 0,55 miljonit kullafondi SPDR Gold osakut, kuid soetas kvartaliga 5 miljonit iShares Gold Trusti osakut ja 705 000 kullaga seotud ostuoptsioonilepingut.
  Nii MarketWatch kui ka toormetele keskenduv Kitco lugesid selle põhjal välja, et vanameister on oma investeeringuid kullas suurendanud ning tegemist on Soros Fund Managementi suurima üksikinvesteeringuga.
  John Paulsoni juhitavas Paulson & Co fondis kullapositsioon kvartali jooksul ei muutunud. Umbes nelja miljardi dollari suurene investeering kulda on ka Paulson & Co fondil kõige suurem rahapaigutus.
  Hoolimata kullaarmastuse jätkumisest on Paulson müünud kvartali jooksul maha oma suuruselt teise investeeringu - maailma juhtiva kullatootja AngloGold Ashanti Ltd 2,7 miljonit aktsiat. Samuti on ka Sorose fond vähendanud positsioone koguni viies kullatootjas.
  Soros ütles uudisteagentuurile Reuters septembris, et kulla hinnaralli jätkub. "Ma nimetan seda ülimaks varamulliks, mis tähendab, et kulla hind võib liikuda üles. Aga see investeering pole kindlasti turvaline ning ei kesta igavesti," rääkis ta.
  Forbesi 2010. aasta rikaste edetabeli andmeil platseerus Georg Soros varade väärtuse poolest maailmas 35. kohal 14,2 miljardi dollari suuruse varandusega. John Paulson jäi temast ainult veidi maha (45. koht ja 12 miljardit dollarit).
  Kulla hinna viimane rekord pärineb 9. novembrist, kui untsi hind käis ära 1424,60 dollaril. Eile õhtul liikus kuld 1340 dollaril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Investori nädal: LHV uus nimiväärtus, USA tööhõive määr on taastumas
LHV Groupi aktsiate nimiväärtuse muutmise tõttu täna LHV aktsiatega kaubelda ei saa. USA börsil on täna kauplemispüha.
LHV Groupi aktsiate nimiväärtuse muutmise tõttu täna LHV aktsiatega kaubelda ei saa. USA börsil on täna kauplemispüha.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Idufirmade juhid energiakriisist: talv võib tarbimise isu ära võtta
Tuleva talve üleelamine tuleb paras katsumus, nendivad energeetikaga seotud iduettevõtete Gridio, Fusebox, Sunly, Roofit.solar ja Fermi Energia juhid. Nad lahkavad, mis aitaks üha süveneva energiakriisi ajal pinnal püsida.
Tuleva talve üleelamine tuleb paras katsumus, nendivad energeetikaga seotud iduettevõtete Gridio, Fusebox, Sunly, Roofit.solar ja Fermi Energia juhid. Nad lahkavad, mis aitaks üha süveneva energiakriisi ajal pinnal püsida.
Tuntud varuosafirma vahetas suuromanikku
Balti Autoosade suuromanik, Soome ja Eesti juhtiv auto varuosade müüja Koivunen saab uue omaniku.
Balti Autoosade suuromanik, Soome ja Eesti juhtiv auto varuosade müüja Koivunen saab uue omaniku.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.