Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti ettevõtte tütar läheb Moskva börsile

  Eestis registreeritud ASile EPhaG sajaprotsendiliselt kuuluva tütarfirma Pharmsyntez nõukogu liikme Erik Haavamäe sõnul peitub ettevõtte potentsiaal innovaatiliste originaalravimite väljatöötamises.
  "Emaettevõtte ASi EPhaG kaudu on lisaks Venemaa-suunalisele JSC Pharmsyntezi investeeringule investeeritud ka teistesse antud sektori ettevõtetesse. Ühtlasi arendab AS EPhaG koostöös Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskusega vähiravimeid Euroopa Liidu turu jaoks," märkis Haavamäe.
  Nasdaq OMX Tallinna börsi juhatuse esimehe Andrus Alberi sõnul pole Eestis registreeritud ettevõtte tütarfirma varem Moskva börsile läinud. "Küll aga on Eestis läinud näiteks Metro Capital Londonisse, Trigon Stockholmi," lausus ta.
  Kaks kolmandikku ehk 75% ASi EPhaG aktsiatest kuulub rahvusvahelisele investeerimisfondile Amber Trust II S.C.A. Fond omab Eestis osalust firmades Tallink Grupp, Premia Foods, Elke Grupp ja Toode.
  Pharmsyntez pakkus investoritele müügiks kuni 22 miljonit aktsiat, mille hinnavahemikuks määrati 20,6-27,7 rubla. Kokku märkis 600 investorit aktsiad üle 650 miljoni rubla (240 miljoni krooni) eest, mille alusel määras JSC Pharmsyntezi nõukogu eile aktsiate müügihinnaks 24 rubla aktsia kohta.
  Pharmsyntezi uued aktsiad moodustavad ligi kolmandiku ravimifirma aktsiakapitalist ning tõstsid firma emissioonijärgse turuväärtuse 1,7 miljardi rublani (628 miljoni kroonini).
  JSC Pharmsyntezi möödunud aasta auditeeritud käive oli 228,4 miljonit rubla ja kulumieelne ärikasum 35,3 miljonit rubla. Firma väärtpaberite müüki korraldanud Alor Invest ootab ravimifirmale selleks aastaks 271,6 miljoni rublast käivet ja 65,8miljonilist kulumieelset ärikasumit.
  Pharmsyntezi tooteportfellis on tuntud kaubamärkidest Sehydrin, Neovir, Pencrofton, Fenazid. Mainitud tooteid kasutatakse aktiivselt onkoloogiliste ja günekoloogiliste haiguste ning immuunpuudulikkuse ja tuberkuloosi ravis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Keskpanga protokoll rahustas USA aktsiaturud kergelt kerkima
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Kriis Ühendkuningriigi valitsuses jätkub, pannes naela langema
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Eesti suurendab kaitseväe sõjaaja koosseisu veerandi võrra
Eesti kaitsevägi hakkab lähiaastail välja õpetama veel 10 000 reservväelast, kes sõja puhkemise korral määrataks maakaitse üksustesse.
Eesti kaitsevägi hakkab lähiaastail välja õpetama veel 10 000 reservväelast, kes sõja puhkemise korral määrataks maakaitse üksustesse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.